Langzaam wordt het weer donkerder

Het is niet alleen de herfst. Natuurlijk wordt het vroeger donker in de najaar. Nog even en om vijf uur kunnen de gordijnen weer dicht en de lichten in huis aan. Donkerder. Langzaamaan wordt het weer donkerder.
Het is niet alleen de herfst die alles er donkerder uit laat zien. Ook de gevolgen van mijn COPD maken het weer iets donkerder in mijzelf. Na mijn laatste ziekenhuisopname, ging het even weer wat beter maar ik heb toch sterk de indruk dat het nu langzaamaan weer wat slechter begint te gaan. Regelmatig ben ik weer kortademig en soms is het zo erg dat ik toch weer zo af toe wat zuurstof moet toedienen.
Soms wordt ik daar een beetje moedeloos van. Waar gaat dit heen? Hoe lang kan ik nog doorgaan zonder het idee te hebben dat dit eigenlijk geen leven meer is? Ik weet het werkelijk niet en om eerlijk te zijn wil ik daar ook nog niet al teveel aan denken.
Liever besteed ik mijn energie aan die dingen waar ik plezier aan heb. Of aan dingen die belangrijk zijn of zelfs noodzakelijk.
Langzaam wordt het weer donkerder. Bijlichten is dan altijd een optie. Het zonnetje in mijn leven zorgt gelukkig nog voor voldoende licht. Mijn lieve Bella weet altijd weer een lichtpuntje aan te reiken.
Langzaamaan wordt het weer donkerder en toch… het licht zal voorlopig nog wel even overheersen.

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Langzaam wordt het weer donkerder

  1. Margo zegt:

    Ik merkte al dat je minder twitterde. Ik kan me voorstellen dat je moedeloos wordt. Ik denk dat je de beste instelling hebt: genieten van wat je hebt en nog wel kunt. Heel veel sterkte en ik hoop dat het gauw weer wat beter gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s