D-Day

Het is zo ver. Wat woensdag 8 december had moeten zijn, is vrijdag 10 december 2010 geworden; D-Day. Door mij gedoopt tot Daxas-Day.
En op dit moment komt Anna kamer 16 van het Medisch Centrum Leeuwarden binnen met in haar handen een klein doosje met daarin drie doosjes Daxas van 30 tabletten elk. Dit pakket is anderhalf uur geleden op ons huisadres bezorgd.

Na overleg met de zaalarts van de afdeling longziekten, dokter Hoekstra, is besloten morgenochtend de behandeling met Daxas te beginnen. ’s Ochtends één tablet is de voorgeschreven dosering. In te nemen tijdens het ontbijt. De meest voorkomende bijwerkingen als diarree en hoofdpijn, verdwijnen mogelijk weer na enige tijd. Bijwerkingen voor de langere duur zijn o.a. gewichtsafname -en dan vooral verlies van vetweefsel en niet verlies van spierweefsel- plus borstvorming. Pas na ongeveer een maand zal de werking van Daxas een optimaal effect bereiken.

Morgen, zaterdag 11 december 2010, is dus officieel Daxas-Day. De dag van aanvang met de behandeling. De tijd zal uitwijzen in hoeverre Daxas brengt wat fabrikant Nycomed belooft dat Daxas zal doen. Mijn euforie heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een gezond realisme; eerst zien, dan geloven. Hoe graag ik ook wil dat de zich herhalende ontstekingen uitblijven, ik weet als geen ander dat geneesmiddelen op iedere patiënt een ander effect hebben. Daxas werkt niet bij iedereen.

Samen met Anna heb ik een gesprek met dokter Hoekstra gehad. Deze nam ruimschoots de tijd alle vragen van Anna duidelijk en uitgebreid te beantwoorden. Iets wat zeer door Anna en mij gewaardeerd werd. De wil op deze wijze om te gaan met informatievertrekking naar patiënten en hun partners, is weer zo’n meerwaarde die door de afdeling longziekten van het MCL overtuigend wordt geleverd.

Na een kleine week wachten is het dan toch eindelijk werkelijkheid geworden. Het heeft wat voeten in de aarde gehad. Apotheekzorg Limburg heeft wat steekjes laten vallen in het proces -zie mijn vorige post- maar vandaag is de Daxas daar aangekomen waar het zijn moet. Daxas-Day is aanstaande. Daxas-Day is morgen. Morgen is D-DAY.

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op D-Day

 1. Marja zegt:

  De Duimen draaien op jouw D-Day.

 2. oogwerkdotnl zegt:

  @Marco
  Dank voor je medeleven. Jouw draaiende duimen stimuleren de draaiende raderen in mijn hoofd. Samen moet dit haast wel tot resultaat gaan leiden.

 3. oogwerkdotnl zegt:

  @Marja
  Ook jouw duimen zie ik in gedachten draaien en ben daar niet minder blij mee. Hoe meer duimen, hoe meer gedraai. En al dat gedraai zal uiteindelijk stoppen als het grote rad van fortuin op een gunstig punt tot stilstand kan komen. Mijn fortuin zal uit lucht bestaan. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s