Maandag, wasdag

Wat een klotedag. In de loop van de ochtend had ik ineens helemaal geen lucht meer. Ouderwets happen naar lucht. Met de nodige moeite en fijne hulp van twee verpleegkundigen, lukte het uiteindelijk met zuurstof en het vernevelen van ipramol de ademhaling weer onder controle te krijgen. De ochtend was hiermee voorbij gegaan zonder fysiotherapie.

’s Middags lag ik wat te rusten toen ineens Harry in mijn kamer stond. Het was al weer even geleden dat ik Harry voor het laatst gezien en gesproken had dus we waren zo maar een uurtje verder. Als tijdverdrijf liet Harry een kadootje achter. Eenmaal uitgepakt, bleek het een boekje naar mijn hart te zijn; “Klein ABC van de Popmuziek” door Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk. Heerlijk om in te grasduinen op zoek naar muziek die op de één of andere manier in mijn vergetelheid geraakt is.

Nog druk in gesprek met Harry, stapten ineens twee dames mijn kamer binnen. Anna’s trouwe vriendin Karin met haar dochter Maiken. Maiken had ik heel lang niet meer gezien. Is ineens een echte jonge dame geworden. Een leuke, spontane meid waar je heerlijk mee kunt kletsen. Karin kwam schone was brengen en vieze was halen -het is tenslotte maandag, wasdag- maar kletsen met beide dames, onder het genot van koffie voor de groten en chocolademelk voor de jonge dame, deed de rest van de middag omvliegen.

Na een slechte ochtend en een veel betere middag, volgde vanavond nog een telefoontje van Bella. Altijd ben ik heel blij met de telefoontjes van mijn lieve Bella maar wat er momenteel thuis gebeurt, stemt mij niet echt vrolijk. Misschien zie ik wel apen en beren en is mijn onrust volkomen onterecht, gevoelsmatig zit het niet lekker. Zonder in details te treden, kan ik niet anders dan zeggen dan dat ik een klotedag achter de rug heb. De leuke middag even buiten beschouwing gelaten.

7 februari 2011, UMCG Beatrixoord, afdeling longrevalidatie

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Maandag, wasdag

 1. Kees Knegjes zegt:

  Ohja, voor jou is het maandag, voor mij is het weekend.
  Fijn dat je al met al toch weer wat leuke ontmoetingen hebt gehad!

 2. Tara zegt:

  Nu dinsdag en ik hoop dat je wat kan trainen vandaag, meestal verdrijft de lichamelijke inspanning wel wat apen en beren.
  Dinsdag is ook weer een stap dichter bij het weekend dus………..doorgaan
  Sterkte vandaag !!

 3. Ans Fidder zegt:

  Dag Hans,
  Gelukkig heb je gisteren nog wat leuk bezoek gehad. Dat je nachten zo slecht zijn…
  Hopelijk kan je vandaag weer “sporten”, ook goed voor de psyche.
  Het is schitterend weer vandaag, dat scheelt vast ook. Sterkte, Ans.

 4. Margo zegt:

  Ik hoop dat je vandaag een betere dag had. Om je in je ziekenhuisbed ook nog eens zorgen te liggen maken om het thuisfront is niet goed. Aan de andere kant is het zo dat je daar wel ruim de tijd voor hebt!
  Ik hoop dat je wat naar buiten hebt gekund vandaag, het was heerlijk weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s