Goede en slechte tijden

Zo’n weblog is leuk als je voldoende inspiratie, energie of stof tot schrijven hebt. Mij ontbreekt het weleens aan alle drie maar momenteel is mijn energieniveau de grote drempel. Als zelfs typen mij kortademig maakt, wordt het wel heel moeilijk een weblog bij te houden.

Zaterdag was ik een dag thuis bij Bella. ’s Morgens ben ik met de auto opgehaald en ’s avonds weer terug gebracht. De tijd in Leeuwarden is zowel leuk als nuttig besteed. Op marktplaats heb ik een Macbookje gezocht die op de terugweg in Harkstede is opgehaald. Het postbakje heb ik leeggehaald en alle post doorgenomen en de nodige actie ondernomen. Voor Oogwerk Media heb ik diverse ordners en mappen bij elkaar gezocht die ik heb meegenomen om hier in de vrije tijd wat administratieve werkzaamheden te verrichten. Jaarrekening, omzet- en inkomstenbelasting. Op een externe harde schijf heb ik bestanden gezet die ik nodig heb voor de administratieve taken. Ook een aantal disk images van programma’s die op de nieuwe Macbook nodig zijn, zoals Final Cut Express (Pro is te zwaar voor het Macbookje), Photoshop CS3, Toast, Acrobat Professional en nog wat andere progjes als Miro Video Converter. HandBrake, Flash Video Encoder plus nog wat video players als Miro, VLC en natuurlijk Flip4Mac Studio Pro.
Met Bella heb ik niet alleen heerlijk gekletst maar ook serieus gesproken over een aantal lopende zaken. Dat was nodig, goed en bovenal uiterst prettig. Ondanks dat ik best moe geworden ben die dag, vond ik het jammer weer weg te moeten. Ik heb de tijd dat we gescheiden zijn er voor over om enigszins op te knappen maar ik mis mijn lieve Bella enorm.

Afgelopen maandag is de BiPAP geplaatst en ingesteld. Vannacht was dus de tweede nacht dat ik er mee geslapen heb. Resultaten worden pas na een tot twee weken verwacht.
Waar het aan ligt weet ik niet maar de afgelopen dagen gaat het helemaal niet goed. Zowel ’s nachts als overdag ben ik een aantal keren enorm benauwd geweest door een compleet op hol geslagen ademhaling. Nieuw is dat die benauwdheid sinds kort gepaard gaat met een barstende koppijn. Misschien dat een gesprek met de arts meer duidelijkheid verschaft. Ik hoop het maar ben bang van niet.

En zo gaan de dagen hier voorbij. Goede tijden en slechte tijden. Momenteel zit ik dus in de slechte tijden. Blij ben ik helemaal niet. Het is best een beetje beangstigend om inspanning te leveren met een grote kans op uit de bocht vliegen en een barstende koppijn te krijgen. Een simpele toiletgang kan dit al veroorzaken.

Laat de betere tijden gauw weer aanbreken. Tijden met voldoende lucht en tijden zonder hoofdpijn want dit is eg nie leuk nie.

16 februari 2011, UMCG Beatrixoord, afdeling longrevalidatie

TAGS:
benauwd, hoofdpijn, arts, BiPAP, Macbook, omzetbelasting, inkomstenbelasting, jaarrekening, kortademig, energie, inspiratie

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Goede en slechte tijden

  1. Ans Fidder zegt:

    Beste Hans,
    Ik wil je weer even bemoedigen. Fijn dat je Zaterdag thuis geweest bent! Is al die mappen niet een beetje veel hooi op de vork? Ik heb een keer naast een patiente gelegen die ook die gruwelijke hoofdpijn had, het hangt op een of andere manier samen met de CO2 huishouding heb ik begrepen. Zij is er met een of ander apparaat afgeholpen, ik hoop dat dat bij jou ook lukt, misschien de BiPaP na een tijdje?
    Sterkte en groeten. Ans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s