Scheef

Het leven gaat niet over rozen en het leven is niet eerlijk. Een open deur om eens lekker in te trappen. Ondanks dat, zijn deze clichés natuurlijk een waarheid als een koe. Er is zoveel scheef in onze wereld. We hoeven trouwens die hele wereld niet eens in ogenschouw te nemen als we ‘scheef’ willen waarnemen. Wat dacht u van ons eigen, kleine Nederland? Wat zit er allemaal scheef in ons eigen, kleine Nederland? Wilt u het weten? Wilt u het echt weten? Dacht het niet. Dat u het niet wilt weten blijkt immers keer op keer. Terwijl in ons eigen, kleine Nederland al zo ontzettend veel scheef zit, blijven de recente regeringen nog meer scheef op reeds aanwezig scheef stapelen. Deze wildgroei aan scheef, scheefgroei zogezegd, vindt plaats zonder enige vorm van tegenwerking. Hoort u zichzelf, als u weer zo’n bericht in de krant leest waarvan u weet dat er in onze samenleving nog meer uit het verband gerukt wordt? Nog meer scheefgroei, zeg maar? Nee, ik hoor u ook niet. U hoort mij ook niet. In het gunstigste geval zitten we samen thuis op de bank te kankeren. Al dat gekanker thuis op de bank zet geen zoden aan de dijk. Het levert niets op en het zal zeker niets veranderen. Al dat gekanker thuis op de bank is ook zo’n scheef gegroeid cultuurverschijnsel in Nederland geworden.

Dalende protestcijfers

Nee, dan de goeie ouwe tijd. In 1983 trokken er eind oktober maar liefst 550.000 mensen naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren tegen de komst van kruisraketten naar Nederland. Dat waren nog eens tijden. Sindsdien is het hard achteruit gegaan. Nederlanders blijven steeds vaker, liever op de bank liggen. Of ze daar nou wel of niet liggen te kankeren, maakt geen enkel verschil.

Het dieptepunt bereikt

Kijk naar de cijfers en huiver.

Het dieptepunt werd bereikt in het jaar 1973, getuige deze top-tien van protestcijfers.

Een lichtpuntje wordt gevormd naar aanleiding van de hedendaagse problematiek rond kernenergie. Hoewel in Nederland zeer kleinschalig, zijn onze Oosterburen behoorlijk actiever tegen de gevolgen van kernenergie aan het schoppen. Transporten van radioactief afval worden ernstig tegengewerkt en protesten tegen nieuwe centrales zijn in Duitsland beter georganiseerd en grootschaliger. Niet dat al dat protest echt zoden aan de nucleaire dijk zet maar liever zie en hoor ik protest dan dat we als makke schaapjes achter de boefjes uit Den Haag aanhobbelen.

Zo ook nu weer. Boefjes Mark R. en Maxime V. hebben het in hun lege hoofden gehaald vergunningen te willen verlenen voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Nederland. Alvorens daar op in te gaan, geef ik u eerst het volgende even in overweging. De heren Mark R. en Maxime V., beiden welbekende boefjes uit de Haagse poppenkast “Het Binnenhof”, onderstrepen de noodzaak van ernstige bezuinigingen. Dat heet, de armen en zwakkeren in Nederland dienen ernstig te bezuinigen. Dit om twee redenen. Eén: Het is volstrekt ongepast dat de rijken inleveren want met een beetje hypotheek en een paar studerende kinderen, kùn je gewoon niet inleveren. En twee: Het alternatief is het laten oplopen van de staatschuld maar dat is weer ongepast voor al die studerende kinderen van de rijken. Immers, we kunnen en mogen hen niet opzadelen met de schulden die wij nu zouden maken om onze armen en zwakkeren tegemoet te komen.
Oké, een beetje ongenuanceerd is deze weergave van de werkelijkheid wel maar het komt aardig dicht in de buurt als je in de hoofden van beide boefjes zou kunnen kijken. Ja lieve lezers, vergis je niet in de glimlachjes van beide mannetjes. Kijk daar liever eens achter…

Terugkomend op de vergunningen die het huidige kabinet willen verlenen voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Nederland, kan slechts het volgende worden opgemerkt. Het ‘goede rentmeesterschap’ (CDA term aangaande staatsschuld vermindering) schijnt ineens niet meer te gelden als het over andere problematiek gaat dan geld. Nieuwe kerncentrales bouwen in Nederland betekent namelijk nieuw radioactief afval. Voor dit nieuwe alsook al het oude radioactieve afval is nog steeds geen oplossing gevonden. De tijdelijke oplossingen die momenteel worden toegepast, blijken alle gevaarlijker dan ons ooit was voorgespiegeld.

Nieuwe generatie biedt weer hoop

De Haagse heren van Het Binnenhof willen hun kinderen dus behoeden voor een geldschuld terwijl deze heren wel hun kinderen willen opzadelen met een radioactief probleem teneinde hun eigen villa’s en vakantiehuizen warm te kunnen stoken en mogelijk zelfs te kunnen autorijden in de nabije toekomst.
Laat ik de heren even wakker schudden. Voor geldproblemen is altijd een oplossing te vinden. Ik zeg altijd en daar horen nog bij de woorden ‘vrij’ en ‘eenvoudig’. Voor geldproblemen is altijd vrij eenvoudig een oplossing te vinden. Voor radioactieve problemen is nog geen enkele oplossing voorhanden. Zelf geen uiterst gecompliceerde. Een oplossing voor radioactieve problemen bestaat gewoon nog niet. Het veroorzaken van extra radioactieve problemen in een tijd waarin nog geen oplossing voor dergelijke problemen bestaat, is dus ronduit ondoordacht en zelfs asociaal te noemen. Al weet ik niet of het de lading dan wel geheel dekt, moet ik het misschien toch iets genuanceerder uitdrukken. Scheef.

Wil u ook geen nieuwe kerncentrales in Nederland en u bent wel bereid van uw bank af te komen maar niet de deur uit te gaan om te protesteren? Ga dan naar deze website en teken de petitie tegen nieuwe kerncentrales in Nederland.
Wilt u wel nieuwe kerncentrales in Nederland? Blijf dan maar lekker op uw bank liggen; u wordt door dit kabinet op uw wenken bediend.

30 maart 2011, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Scheef

 1. Ans Fidder zegt:

  Beste Hans, Ik ben best bereid om de bank af te komen en de deur uit te gaan, net als in de jaren 80 (en eerder)
  Helaas heb ik ernstig COPD (volgens de boekjes III) en heb me nu dus ook beperkt tot een web-protest…
  Ik moet er niet aan denken dat een volgende generatie niet meer een stuk of 4o kikkers in een stadstuinvijvertje heeft voor het jaarlijks ritueel, of dat ze, zoals indertijd bij een Amsterdams onderzoekinstituut in de buurt wat pootjes minder hebben.
  Groeten, Ans.

 2. johnny de looff zegt:

  Jaa Hans daar gaan we weer, We wilde geen kruiswapens heel nederland was tegen ,de holanditus brak uit maar ze kwamen er toch, stiekem(woensdrecht,gilze rijen?)
  Ik heb wat problemen met het feit dat de regering gewoon doorgaat met dingen waar de bevolking het niet mee eens is.
  Noem er maar eens een paar (honderd) wat schiet het op als je mee mag beslissen enz, gaat toch wel door,economische belangen bla bla enz is altijd een doodoener ,dus, we blijven de boel in de gaten houden, WE ZIJN NIET ALEEN ,dat geeft wel een goed gevoel, nou Hans ga stoppen spreek je later
  john&diny&jacky

 3. Kees Nieuwpoort zegt:

  Ja, laten we van de bank komen en protesteren, net als vroeger toen alles beter was. Of toch niet? Laten we in ieder geval iets doen… zodat we het beter gaan hebben. Of was vroeger toch niet zoveel beter? Is de wereld ziek? Hoelang draaien we nog door? Hoe lang? Wij, jij, ik, de hele wereld?
  Terminaal ziek, maar laten we iets doen in ieder geval… tot we niets meer kunnen. Blijven schrijven! Kinderen studeren, haha, misschien wordt die van mij wel kernfysicus of erger nog politicus. Zo mogelijk nog erger, bankier, heavy-metal gitarist of heavy gold? Maar dan wel Gold 4! Als ze maar iets van gevoel en realiteitszin mee krijgen
  denk je dan. Opdat de toekomst iets beters brengt, wensen we iets leefbaars achter te laten. Daarvoor kom ik mijn bank wel af.
  Moi.

 4. Marja zegt:

  Ik zou ook wel uit mijn rolstoel willen springen om naar de protestbijeenkomst te kunnen gaan. Helaas gooit MS roet in dat eten. Virtueel heb ik mijn handtekening verstuurd.

 5. MarieJose zegt:

  Ik was erbij in 1983 met mn neef en tantes en n oom wat n mensen waren dat geweldig. Toen kreeg je echt nog een half miljoen mensen bij een die ergens voor stonden!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s