Reacties op mijn weblog

Sinds augustus 2010 ben ik gaan bloggen. De keus voor mijn onderwerp was natuurlijk eenvoudig. Omdat COPD en de aanverwante onderwerpen als dood, palliatieve sedatie en euthanasie moeilijk bespreekbaar zijn in het openbaar, ben ik die uitdaging aangegaan. Een schot in de roos, zogezegd.

In de loop der tijd nam het aantal reacties op mijn weblog toe. Reacties via Twitter, reacties via de mail en natuurlijk alle reacties rechtstreeks op deze weblog. Uit al die reacties sprak veel herkenning maar ook waardering voor de onderwerpen die ik aansnijd. De meeste waardering die uitgesproken wordt is de waardering voor mijn onbevangen open- en eerlijkheid. Ik durf me kwetsbaar op te stellen en ik durf me te laten zien in al mijn hoedanigheden.

Al deze reacties doen mij enorm goed en ze motiveren me nog lang door te gaan met het schrijven voor dit weblog. De waardering die uit de reacties spreekt, geef ik nu terug aan allen die gereageerd hebben of dat nog gaan doen. Ik waardeer jullie reacties enorm. Ook uit de meeste reacties blijkt eerlijkheid. Er bestaat ook bij de meesten geen angst zich bloot te geven en soms worden zaken die eigenlijk behoorlijk privé zijn open en bloot op tafel gesmeten. Heerlijk. Blijf dat vooral doen want alleen samen maken we zo de moeilijke onderwerpen rond COPD bespreekbaar en brengen we het onder een bredere aandacht.

Een ander gewaardeerd onderwerp is de afbrokkelende zorg in Nederland. Uit mijn stukken daarover en de reacties daarop spreekt oprechte zorg over de ontwikkelingen op dit gebied. De kabinetten Balkenende zijn begonnen aan een afbraak van verworvenheden waarover decennia is gedaan deze op te bouwen. Het huidige kabinet Rutte-Verhagen doet nog een flinke schep bovenop deze eerdere afbraak. We moeten de vinger aan de pols blijven houden en deze verwerpelijke aanpak aan de kaak blijven stellen.

Heel blij ben ik met alle reacties die er via de diverse media op mij afkomen. Laat dit nog lang door blijven gaan.

31 juli 2011, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Reacties op mijn weblog

 1. MarieJ zegt:

  Je hebt gewoon gelijk met wat je schrijft en inderdaad wat er hier met “zorg” gebeurt kun je die naam al bijna niet meer geven t word nl “nonzorg” dankzij de rechtse heren

 2. sam zegt:

  Hans je bent een kanjer.. en ik hoop dat je nog velen gaat bereiken met je stukken! Want daar zijn ze voor…. ik denk dat je als één van de besten het onder woorden kan brengen…. dus keep writing!!

  Gr Sam

  • oogwerkdotnl zegt:

   Ik een kanjer, jij een bikkel. Ik heb zoveel bewondering voor jou, Samantha. Op jouw jonge leeftijd al zoveel hebben moeten inleveren vanwege ernstige longproblemen. Ik vind het geweldig te zien hoe jij de moed er inhoudt. Natuurlijk zul je ook wel eens verdrietig zijn maar over het algemeen probeer je er het beste van te maken en uit het leven te halen wat er voor jou inzit. Ik ben heel blij jou te hebben leren kennen en ik hoop dat je nog lang ‘in mijn leven’ mag blijven. Je moest eens weten wat voor steun jij bent voor mij. Als jij ht kan zonder klagen en zeuren, moet ik het toch ook kunnen? Dat houdt mij vaak op de been. Dank daarvoor!

 3. paul zegt:

  De zorg brokkelt af , omdat er maar wat aan gerommeld word.
  Iedereen declareert maar wat , omdat het toch wel betaald/vergoed word.
  En is er geld tekort ? , nou , dan verhogen we toch gewoon de premie weer.
  Socialisme is leuk , maar het werkt niet.
  Een voorbeeld? , de directeur (?) van de bloedbank gaat naar huis met 450,000 euro per jaar.
  En wat te denken van de directie in ziekenhuizen , en de managers die daar weer onder zitten.
  Het 1 groote sjoemelende bende geworden , wat als normaal beschouwd word.
  Een ziekenhuis is tegenwoordig een bedrijf wat winst moet maken , tenminste dat doen ze voorkomen.
  Maar al hun inkomsten komen van de verzekerings maatschappijen waar wij onze ziekenkosten premie aan betalen.
  En die premie al alleen maar stijgen , en stijgen.

  • oogwerkdotnl zegt:

   Er is geen geld tekort. De rechtse regeringen geven het alleen uit aan de verkeerde dingen. Uigaven in het belang van de beter gesitueerden gaan tenkoste van de zwakkeren in de samenleving. De zakkenvullers waarover jij het hebt, kunnen hun gang blijven gaan onder deze rechtse regering. Een meer linkse, sociale regering zou een verademing voor ons zijn maar de Nederlander is niet meer zo solidair. Ikk, ikke, ikke, en de rest kan stikke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s