Goed nieuws

Hè, hè, eindelijk weer eens goed nieuws. Volgende week ga ik twee dagen naar het Universitair Medisch Centrum Groningen om de laatste hobbel te nemen naar de experimentele ingreep. De uitslag baart me geen zorgen want de HR scan die gemaakt is laat zien wat dr. Slebos wil weten. Het onderzoek is alleen om dit voor 100% te bevestigen.

De ingreep zal snel na het onderzoek gedaan worden. Waarschijnlijk al in oktober. In ieder geval zit ik in de groep die nu behandeld gaat worden. En dat is goed nieuws. Ik ben namelijk bang dat het allemaal niet veel langer kan gaan duren zonder problemen. De neerwaartse spiraal waarin ik mij bevindt, moet nodig doorbroken worden door een ingreep met positieve resultaten.

Zo, dat wilde ik even met jullie delen. Inmiddels heb ik zoveel ellende, gezeur en geklaag over jullie uitgestort, dat ik vond niet te mogen wachten met het brengen van dit goede nieuws.

12 september 2012, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Goed nieuws

 1. mariejosegmh zegt:

  Wat geweldig voor je en nu hopen dat alles verder lekker snel gaat en je vlug geopereerd word

 2. Baluda zegt:

  Slechte delen van de longen afsluiten, het geeft een dubbel gevoel je daar mee te feliciteren. Toch, gefeliciteerd, Hans!

 3. Sam zegt:

  hans je klaaaaaagt NIET!! 😉
  Je laat juist je enorme positiviteit zien!! KANJER DUS

 4. Gerda zegt:

  Ik hoop zo voor je Hans dat jij de ingreep bij dr. Slebos wel mag ondergaan, mijn longen zijn er niet geschikt voor, het enfyseem is bij mij te verdeeld over de longen.
  En ik weet door ervaring hoe het voelt om in de val te zitten van je eigen lichaam, heel angstig soms en zo hulpeloos.
  Met andere woorden je zeurt en je klaagt niet je spreekt de waarheid en blijft positief en knokt om staande te blijven met die rot ziekte!!
  Ik duim voor je!!!!

 5. Ineke zegt:

  Dag Hans, ik “lees” je al heel lang en nu wil ik toch even reageren op jouw goede nieuws.
  Mijn naam is Ineke, copd tussen Gold 2 en 3 denk ik, zal het eens vragen aan Dr. Koppers.

  Geweldig dat je doorgestuurd wordt naar Dr. Slebos, ik ken een aantal lotgenoten die of ventielen of coils hebben en die weer een beetje kwaliteit van leven hebben, dank aan Dr. Slebos en Karin.

  Ik duim heel hard voor je dat alles naar wens gaat en ook jij een beetje meer kwaliteit van leven krijgt. Ik blijf je volgen.

  Gr. Ineke

 6. Dirkje zegt:

  Geweldig nieuws Hans, ben hartstikke blij voor je. Enne geklaag over ons gestort? Nou valt wel mee hoor, veel met ons gedeeld, maar dat is wel ff wat anders natuurlijk. Trouwens, wat mij betreft mag je zoveel over ons uitstorten als nodig is en maak van je hart vooral geen moordkuil.
  Lieve groeten,
  Dirkje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s