Vroeg naar bed en vroeg weer op

Het is nu bijna 21.00 uur en ik denk er over om zo maar naar bed te gaan. Nog even wat muziek luisteren of TV kijken en dan lekker op tijd gaan slapen. Morgen moet ik namelijk vroeg op. Om kwart voor negen komt de taxi mij halen om mij naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) te brengen. Als ik dan klaar wil zijn, moet ik zeker wel twee uur van tevoren opstaan. Ik kan echt niet meer snel-snel, dus heb de tijd nodig alles rustig aan te doen. In stappen, heel gefaseerd mezelf klaarmaken voor vertrek. Wassen en aankleden, ontbijten, spullen pakken en naar beneden.

Alles wat mee moet, staat al klaar. iPad, iPhone, koptelefoon, portemonnee met geld, pinpas, zorgpas en UMCG-pas, en natuurlijk een lader om mijn gadets te voeden. Een tasje met een weinig kledij, toiletartikelen en natuurlijk mijn medicijnen. Al met al een kleine tas met kledij en toiletartikelen plus een schoudertas met mijn communicatiemiddelen . Die schoudertas is speciaal voor tablets; voorzien van een gevoerd vak voor de iPad, een vakje voor de iPhone, een vakje voor de portemonnee, en nog wat vakjes voor ander klein spul als snoertjes en een lader. Een mooi klein, handzaam en beschermend tasje, met verstelbare schouderriem, voor mijn broodnodige gadgets.

Ben ik zenuwachtig voor wat er komen gaat? Zie ik tegen de bronchoscopie met Chartismeting op? Nee, geenszins. Ik treed geheel onbevangen de gebeurtenissen tegemoet. Ik ben erg benieuwd naar dr. Slebos. Het gesprek met hem is maandagochtend gelijk al. Omdat het voor Bella ondoenlijk is mee te gaan vanwege haar MS (o.a. chronisch vermoeid), heb ik mijn zus gevraagd bij het gesprek op maandagochtend aanwezig re zijn. Ook begeleid ze mij dinsdagochtend tijdens de bronchoscopie met Chartismeting. Mijn zus, Hanny, woont in Groningen en dus tref ik haar morgenochtend in het UMCG. Drinken we samen eerst koffie, kletsen wat bij en gaan dan naar dr. Slebos voor het gesprek. Dr. Slebos zal uitleggen wat er tijdens het onderzoek gaat gebeuren en hoe de experimentele ingreep er straks uit komt te zien. Voor hem heb ik al een aantal vragen geformuleerd samen met Ralph (Koppers, mijn longarts in het Medisch Centrum Leeuwarden). Van lotgenoten die in hetzelfde traject zitten maar al een stukje verder daarin zijn, heb ik te horen gekregen dat dr. Slebos een bijzondere jongeman is. Zeer begaan met zijn patiënten. Hij wil werkelijk alles doen om hen meer kwaliteit van leven te geven. Ik verheug me op de kennismaking met hem.

Zo, wie weet waar mijn bedje is, mag het zeggen. Dan hoef ik niet te zoeken om te gaan liggen , ontspannen en lekker vroeg slapen. Als dat lukt, tenminste. Morgen is een drukke dag. Een dag met vele nieuwe indrukken. Indrukken om waarschijnlijk nooit meer te vergeten. Indrukken waarvan ik jullie deelgenoot laat zijn. Er zal hier over dat alles op z’n minst iets te lezen zijn. maar nu eerst…
Vroeg naar bed en vroeg weer op.

18 september 2011, Leeuwarden, Aldlâ Oost, thuis

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Vroeg naar bed en vroeg weer op

 1. marja bordewijk zegt:

  Sterkte Hans, ik denk aan je en duim voor je!

 2. Ineke zegt:

  Heel veel sterkte Hans, en voor nu, sweet dreams!!!

 3. paul zegt:

  Hoop dat hier over enkele dagen een goed bericht staat….sterkte!

 4. josette mooijen zegt:

  veel sterkte en ik hoop dat het allemaal kan wat de doktoren voor je willen doen,zou fantastisch
  zijn,voor nu een goede nachtrust.

 5. Marja zegt:

  Ik heb zojuist een kaarsje voor je aangestoken.
  Doe ik ook als de mensen die ik lief hebben steun kunnen gebruiken.
  toitoitoi Marja

 6. Dirkje zegt:

  Keep our fingers crossed!! Heb je net een sms gestuurd en je sterkte gewenst want je bent nu waarschijnlijk in het MCL aanbeland. (maandagmorgen 10:30 uur ) Lieve Hans, we wensen je alle goeds toe en hopen, net als Paul hierboven, dat er over enkele dagen hier een jubelend stukje staat.
  Dirkje en John

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s