Gebruiksvriendelijk en innovatief

Het overlijden van Steve Jobs brengt veel teweeg op het internet. Overbodig te zeggen dat Steve Jobs vandaag trending topic op Twitter is. Veel berichtjes gaan over deze bijzondere man. Mensen die hun dank betuigen. Dank voor de vele innovaties die op naam van Jobs staan. Veel mensen die aangeven dat de wereld van vandaag er anders zou hebben uitgezien zonder de aanwezigheid van Steve Jobs op onze planeet.

De manier waarop wij met muziek omgaan. De iPod als doorslaand succes. iTunes waar muziek gekocht wordt tegen zeer betaalbare prijzen. En dat in een tijd waarin gratis en illegaal downloaden schering en inslag is. iTunes is een succes en miljarden songs hebben tegen betaling hun weg naar de luisteraar gevonden. Vele muzikanten, bekend en onbekend, die alsnog geld zagen voor hun werk. Geld wat zij zonder iTunes nooit gezien zouden hebben. Over een eerlijke verdeling van de binnengekomen gelden, mag je van mening verschillen, feit is dat er nu in ieder geval geld te verdelen ís. Illegaal downloaden heeft voor geen enkele muzikant iets anders opgeleverd dan gehoord worden alleen.

In de tijd dat Apple bijna ten dode opgeschreven was, werd Steve Jobs weer teruggehaald als bestuurder. Steve kwam met de iMac en blies het bedrijf weer nieuw leven in. De naam iMac is vandaag nog steeds verbonden aan de consumenten desktop computer. Een concept dat door vele computerfabrikanten is nagemaakt. Het grote verschil tussen Apple en alle nabouwers is het ontwerp en de meest gunstige afstemming tussen hard en software.

In 2007 bracht Steve Jobs ons de iPhone. Een smartphone zoals die nog niet eerder op de markt verschenen was. Een ongekend succes wat Apple tot de rijkste computerfirma maakte. Het is nog maar een paar maanden geleden dat bekend werd dat Apple over meer contant geld beschikt dan de Amerikaanse overheid. iMac, iPod, iPhone en iPad, het zijn allemaal succesnummers ontsproten aan het innovatieve brein van Steve Jobs. Zijn innovaties werden gewaardeerd en gekopieerd door vele concurrenten. Zonder Steve Jobs zouden waarschijnlijk alle computers nog steeds grijze typemachines geweest zijn.

En dan kijk ik eens rond in ons huis en zie dat er veel Apple aanwezig is. Ik zie een iPod, iPhone, iPad, een MacBook, een iMac en een Mac Pro staan. En verder vele doosjes in de kast waar software in zit. Originele Apple-programmatuur waarmee onze Macs gevuld zijn. Gebruiksvriendelijke software. Voor zowel de consumenten- als de professionele software geldt de regel dat het intuïtief moet zijn. Een besturingssysteem moet hanteerbaar zijn zonder eerst een studie te moeten maken van een dikke handleiding. Dat is herkenbaar voor Apple. Gebruiksvriendelijk en innovatief.

6 oktober 2011, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s