Van Pierlala dromen en een gewenste winterslaap

Een goede nachtrust doet wonderen. Vannacht heb ik toch nog een aantal uren heerlijk geslapen. Vaag herinner ik me een rare droom waarin meneer van Pierlala mij kwam opzoeken. Meneer van Pierlala heet eigenlijk de Dood van Pierlala maar die naam bleek hij in mij droom niet waardig. Het was maar een zwakke vertoning die de Dood van Pierlala voor mij opvoerde. Iets met te vroeg komen, of zo.

Vanmorgen voel ik me stuk beter dan afgelopen dagen. Niet dat daarmee gelijk alles gezegd is want ik sta wel vaker op met het idee dat het een goede dag lijkt te worden. Lijkt te worden, maak ik er tegenwoordig al bewust van. Eerder zei ik dan gewoon dat het een goede dag zou worden maar omdat er nog steeds geen pijl op mijn klachten te trekken is, staat het woordje ‘lijkt’ er doelbewust tussen, tegenwoordig. De loop van de verdere dag zal moeten uitwijzen hoe de dag zich werkelijk ontwikkelt. Het kan verkeren. Het kan inderdaad een goede dag worden maar het kan straks ook weer helemaal bergafwaarts gaan. Voorlopig haal ik makkelijk adem, heb geen hoofdpijn, is mijn spierpijn afgenomen en heb ik er weer zin in.

Mijn programma laat geen bijzonderheden zien. Een drukke dag wordt het niet. Misschien wat kleine klusjes klaren en verder gewoon de begin deze week ingeslagen weg volgen; mijn virusje verder uitzieken, een filmpje kijken, wat schrijven en zorgen dat ik voldoende rust krijg. Dat laatste wil ik nog wel eens uit het oog verliezen. Voldoende rust tussen mijn activiteiten door dragen zeker bij aan een goed verloop van mijn dagen. De klachten ten gevolge van mijn COPD zijn een stuk dragelijker als ik voldoende rust neem. Ik raak er minder benauwd door en het komt mijn ademhaling ten goede. “Goed voor jezelf zorgen, hoor”, wordt mij vaak gezegd. Natuurlijk zeg ik dan altijd dat ik dat wel doe maar als ik heel eerlijk ben, is dat niet altijd het geval. Ik moet daar beter op gaan letten want ik moet nog langer mee. Anna wil mij nog niet kwijt en ik wil nog niet vertrekken. Er is nog zo veel te doen. Ik heb nog zo veel te doen. Zo lang ik nog wat voor anderen kan betekenen, blijf ik hier nog maar wat rondhangen.

Laat ik nou eerst maar verder uitzieken en dan zie ik daarna wel weer verder. Plannen voor daarna heb ik wel. Die plannen hebben toch alles met vooruitgang te maken. Verbetering. Voordeel uit de ingeplante ventielen halen. Conditie opbouwen. Proberen weer wat activiteiten op te pakken die ik noodgedwongen heb moeten laten schieten. Deze zomer is het er weer niet van gekomen. Misschien volgende zomer weer eens zeilen met vriend René in Eernewoude? Eerst de winter maar eens door. Sneeuw en ijs. Wat gaat deze winter ons brengen? Voor hen die tegen de winter opzien, hoop ik van harte dat de winter mild zal zijn. Graag zie ik een ieder in het voorjaar weer terug. Zelf lijkt het me heerlijk een winterslaap te houden. Als een beertje teruggetrokken in mijn grot om er pas in het voorjaar weer uit te komen.

16 november 2011, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Van Pierlala dromen en een gewenste winterslaap

  1. Ans Fidder zegt:

    Beste Hans,
    Dat waren weer een paar “heavy” blogs. De morfine zal zeker aan het gedroom meegewerkt hebben, maar slecht ademen tijdens slaap komt ook veel voor.
    Gelukkig is het vandaag (althans hier) mooi helder weer. Hopelijk heb je er wat aan om de dag goed door te komen.
    Groeten thuis, Peace and Love, Ans. Fidder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s