Pepperspray

Dat Amerika en overdaad hand in hand gaan, moge bekend zijn. Overdreven is een woord wat in de Amerikaanse context uitgevonden moet zijn. Altijd weer zijn die Amerikanen overdreven in staat een hoeveelheid overdaad ten toon te spreiden waar dit nou juist niet zou moeten. Overdaad schaadt, is een Nederlandse uitdrukking die in Amerika niet gehoord wordt. Hoe lang we die uitdrukking in Nederland nog zullen toepassen, vraag ik mij ernstig af. Zeker met het huidige kabinet. Nog meer dan de kabinetten Balkenende, conformeert het huidige kabinet zich aan de Amerikaanse uitspattingen. Alles voor vriend Amerika.

Dat de Amerikanen het Amerikanisme zelf een beetje beu aan het worden zijn, wordt zowel hier bij ons als aan de andere kant van de oceaan het liefst onder het kleed geveegd.  Gelukt is dat niet helemaal maar ondank die mislukking, probeert Nederland alsnog de restanten onder het kleed te vegen. Op z’n netst dan. Lukt dit niet, dan wordt het gewoon onder de grond geschoffeld; vies en vuil. Op een smerige wijze. Net zo vies als ze dat in Amerika kunnen. Want wat Amerika kan, kan dit kabinet veel beter hoor. En als Amerika het vies doet, doen wij het gewoon verrotte smerig. Hoe dan ook, verdwijnen zullen ze. Stelletje luizen in de pels. Laten we eerst maar eens kijken of we de uitkering van dat tuig kunnen stoppen. Wat denken ze wel niet. Beetje ageren tegen het monetaire systeem op “onze kosten”? Daar moet een eind aan komen en wel heel snel. Het is toch al teveel uitgegroeid richting andere steden in het land.

De lezer die aan een half woord genoeg heeft, weet inmiddels al even waarover ik het heb. Ja, de Occupy beweging. Maar dan is net niet voldoende. Ik heb het over de specifieke, Amerikaanse aanpak van deze beweging die enige dagen geleden erg in het nieuws was. De aanpak om dit ‘uitwas’ op te ruimen. Zonder aanziens des persoons is in Amerika de jacht op de Amerikaanse Occupy demonstranten geopend. Tranen kreeg ik er van in de ogen en mij heeft de straal niet eens getroffen. Meer woorden wil ik er ook niet aan vuil maken. Laat een drietal, nogal schokkende, beelden het verhaal maar vertellen. Pepperspray.

22 november 2011, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s