Aangepast programma bij controle eenrichtingsventielen UMCG

Tussen de voorbereidingen door, schrijf ik even een snelle update. Om twaalf uur staat de taxi van Waaksma voor de deur om mij naar het UMCG te brengen. Buiten is het redelijk helder dus het uitzicht over het land zal goed zijn vanuit de taxi. Het ziet er allemaal alweer heel anders uit dan de laatste keer dat ik via de Wâldwei en A7 van Leeuwarden naar Groningen reed.

Van Karin ontving ik gisteren aan het eind van de middag nog een e-mail waarin ze meedeelde dat er vanmiddag een aangepast programma voor mij is. Om half twee wordt eerst een foto gemaakt en daarna rechtstreeks naar Dirk-Jan voor het consult. Hij zal zeker wat vragen voor mij hebben en ik heb zeker een aantal vragen voor hem. Het leek zo mooi allemaal maar die eenrichtingsventielen lijken in mijn longen toch een beetje een gepasseerd station. Mogelijk zijn mijn longen toch wat te slecht om met deze ingreep vooruitgang te boeken. Het gesprek met Dirk-Jan werpt hopelijk wat meer licht op deze theorie van mij.

Mijn zusje Hanny zal tegen één uur in de centrale hal van het UMCG zijn om mij daar te treffen. Samen gaan we dan even wat eten en drinken om daarna een verwijzing voor de röntgen te gaan halen bij Karin op de longpoli in de Fonteinstraat 13. Tijdens het eten en drinken even bijkletsen met mijn zusje. Ze is met haar man vorig weekend hier maar toen heb ik nauwelijks met haar gesproken. Haar man Leo eiste al mijn aandacht voor zich op met vragen over zijn nieuwe computer. Hij is overgestapt van jarenlange ellende met windozen naar een nieuwe iMac. Dat is even wennen en dat gaat gepaard met de nodige vragen. Maar van de ellende is hij nu in ieder geval verlost. Wat een verademing zal dat voor hem zijn. Nooit meer de rotzooi van de mannen uit Redmond opruimen. Nooit meer bezig zijn met problemen van z’n windoos oplossen i.p.v. die tijd te besteden aan werken op de computer. Die windozen blijven een ramp. Op zich zijn de dozen tegenwoordig best goed hoor, maar dat win blijft gerommel in de marge. Ondanks de iets betere verhalen over win 7, blijft ook win 7 nog steeds voor veel problemen zorgen. Problemen waar mijn zwager Leo nu voorgoed van verlost is met Mac OS X, 10.7.2 Lion.

Het is tijd voor mijn laatste voorbereidingen. Liesbeth van de thuiszorg is inmiddels vertrokken. Mijn communicatiemiddelen zijn ingepakt en klaar om mee te nemen. Ik ben aangekleed en gewassen. Als het lukt, wil ik me nog even scheren. Anders zie ik er als een landloper uit. En dat wordt iets teveel van het goede. Er uitzien als een landloper en ook nog een aangepast programma bij de controle van de eenrichtingsventielen in het UMCG.

6 december 2011, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Aangepast programma bij controle eenrichtingsventielen UMCG

 1. jantien silver zegt:

  Sterkte en succes, Hans. Hopelijk kan er nog iets voor jou uit de ‘hoge hoed getoverd’ worden. En wat die Jodocus betreft: Negeren! Hoe kwetsend (of verbitterd) kun je zijn………….
  Jantien

 2. W.M.Kelderhuis zegt:

  Blijf ventileren Hans. Veel geluk en sterkte.
  Sorry, mijn “WINDDOOS” geeft nooit klachten XP meen ik.
  Groet WIM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s