Bijna klaar voor mijn piramide

Vanmorgen kreeg ik visite van twee dames van het specialistisch team Thuiszorg Noorder Breedte. De dames kwamen mijn benen zwachtelen om het vocht wat ik daar vasthoud weg te stuwen. Mijn verwachting was dat de onderbenen in de zwachtels gezet zouden worden maar de dames hadden de opdracht van mijn huisarts gekregen beide benen tot in de lies te zwachtelen. Ja, ho even, dat had Romke mij niet gezegd. Wel dat er ook nog bloed geprikt zou worden en daarvoor kwamen ook twee dames langs, tussen de middag. Zij kwamen van het laboratorium. Eerst één dame. Toen die merkte dat ik bijna niet meer te prikken ben, haalde zij er een tweede bij. Samen lukte het hen mij in één keer voldoende bloed af te nemen. Het ging ook maar om drie buisjes. Wel ben ik blij dat ik niet onder de blauwe plekken zit van een reeks keren misprikken. Cum laude, dames!

De dames van Thuiszorg Noorder Breedte hebben mij dus een nieuwe broek aangemeten. Of een nieuwe broek, eigenlijk zijn het alleen de pijpen. Pijpen zonder broek. Broekspijpen dus. Mooie, nieuwe, witte broekspijpen. “En zitten ze lekker, Hansje, die nieuwe broekspijpen?”
“O ja hoor, het zit fantastisch! Nou ja, fantastisch…, wat dacht je zelf?”
Gedeeltelijk ben ik nu dus gemummificeerd. Als de rest nou ook nog even gedaan wordt, kan ik straks zo mijn piramide in. Deze moet nog wel even gebouwd worden dus ben ik naarstig op zoek naar een stel sterke mannen en vrouwen om dat klusje te klaren. Het weer hebben we mee. Geen weer om naar het strand te gaan. Geen weer om wat dan ook te gaan doen. Harde wind en regen. Rest de sterke dames en heren niets anders dan een piramide voor mij te gaan bouwen. Als die klus geklaard is, zal ik de dames van het specialistisch team vragen ook de rest van mij te mummificeren. Kunnen de sterke mannen en vrouwen opnieuw opdagen om mij de piramide in te sjouwen. Laatste gaatjes dichten en nooit meer open doen. O ja, niet vergeten eerst nog een WiFi verbinding aan te leggen en een iPhone 4s, iPad 2 en een MacBook Pro 15” achter te laten. Mijn verblijf daar zal lang gaan duren, honderd jaar is niks, en het laatste wat ik wil is me dood vervelen daar in die piramide.

7 december 2011, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Bijna klaar voor mijn piramide

  1. W.M.Kelderhuis zegt:

    Je bent en blijft een fantast in de goede zin van het woord, door dik en dun. Groet Wim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s