Depressief, angstig en apathisch door daxas

Daar zit ik dan. Eén brok ellende. Depressief, angstig en apathisch. Daar bovenop ben ik ook nog eens heel benauwd en heb steeds  meer moeite het slijm weg te werken wat mijn luchtpijp blokkeert. Als een bang vogeltje zit ik op de rand van het bed met de iPad op een tafeltje voor me. Dat tafeltje dient tevens ter ondersteuning want bijna alle kracht is nu uit me weggevloeid. Eten is een opgave van formaat. Eigenlijk wordt alles steeds zwaarder.

Of het nu de bijwerkingen van de daxas zijn, weet ik niet maar ik ben bang dat deze neerwaartse lijn, waarin nu nog enige pieken en dalen zitten, zal eindigen in de kenmerkende en zo filmische vlakke, horizontale lijn. De horizontale lijn waarvan wij allen weten wat daarvan de betekenis is.

Vandaag is de tweede dag dat ik geen daxas meer slik. Hoe lang zou het duren voor de bijwerkingen weer verdwenen zijn? Niemand die hierover iets met enige zekerheid zeggen kan. Wat heb ik een spijt opnieuw aan die rotzooi begonnen te zijn. Vorige keer had ik er ook wel een beetje last van maar deze keer slaat het wel keihard toe. Heb ik weer de hoofdprijs. Dubbele  jackpot. Dubbel? Ja, de bijwerkingen waar ik nu mee te kampen heb, komen slechts in zeldzame gevallen voor. Heerlijk, niet?

Ralph faxt een recept voor een antibioticum naar de apotheek. Dit om daarmee te proberen de overmatige slijmvorming te verminderen of, liever nog, te stoppen. Drie dagen in de week op maandag, woensdag en vrijdag. En dan voorlopig op onderhoudsbasis om te kijken wat er gebeurt. Om de benauwdheid te bestrijden kan ik een paar keer per dag extra oramorph gebruiken.  Oplossingen zijn dit natuurlijk niet maar als het bijdraagt aan iets meer comfort, zul je mij niet horen klagen. De smerige bijwerkingen van daxas wens ik de grote verdwijntruc toe. En het liefst zo snel mogelijk.

13 januari 2012, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Depressief, angstig en apathisch door daxas

 1. Margo zegt:

  Dit ben jij niet maar de Daxas. Hou vol, het zal toch wel binnen enkele dagen zijn uitgewerkt? Sterkte!

 2. anne zegt:

  hoi hans,
  je bent 30 december begonnen met daxas?
  je had toen niet meteen die bijwerkingen, dus ze zullen ook niet meteen weg zijn, het heeft even
  de tijd nodig om uit je lichaam te verdwijnen, dus geef het even de tijd en houd moed!!
  vandaag heeft je lichaam pas gemerkt, dat er geen volgende dosis meer kwam…..
  het zal morgen vast weer wat beter gaan.
  en die hoofdpijs??
  waarom had je die niet met de staatsloterij?;-))
  kop op, hans , er komen vast wel wer betere tijden, blijf daar in geloven?

  moedgroet,
  anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s