E-mail aan m’n zus

Goeiemorgen lief zusje en schoonzusje,
Hahaha, die vind ik zo leuk dat ik ‘m maar even heb laten staan als aanhef boven deze mail. Natuurlijk is Leo niet mijn schoonzusje maar zwager. Mij lieve zwager, zelfs, hahah. Lief schoonzusje… Nee, Leo is echt wel een man. He’s got balls.
Hoe is het leven in Groningen. Bij jullie ook al een dik pak sneeuw? De beloofde winter heeft ons ook in Friesland nog steeds niet verrast. Niet alleen de politiek ligt volledig op z’n kont, ook de weersverwachtingen weten er geen touw meer aan vast te knopen. Het zal allemaal van ons zelf moeten komen. Nou, daar komt ‘ie dan.
Na het weekend ergens, ga ik weer naar huis. Zag het er ruim en week geleden naar uit dat ademhalen met de dag moeilijker werd, en dat was ook zeker zo, de afgelopen dagen heeft mijn lichaam opnieuw ergens een beetje kracht gevonden om weer verder te gaan. Hoe het er volgende week uitziet, weet ik niet maar voorlopig schijf ik dit mailtje op eigen kracht. Ik bedoel zonder toediening van zuurstof. Het zijn mijn eigen lekke boterhamzakjes die zuurstof uit de lucht halen die mijn plastic zakjes naar binnen weten te halen.
“Bewonderigenswaardig”, zegt Ralph dan als hij met collega longartsen tijdens de visite aan mijn bed staat. “Indrukwekkend.” en dat wordt beaamd door collegea en assistenten. Dat hebben ze nog niet echt eerder meegemaakt dat iemand met zo weinig long meer over, steeds zo diep ging en dan lachend weer terug kwam om nog een poosje verder te gaan. En dat terwijl alles voor de euthanasie of palliatieve sedatie al in kannen en kruiken is. Zelfs Anna wordt het wat teveel in de zin van verwarring. Het ene moment denkt ze echt dat ik doodga om het volgende moment mij weer te zien opkrabbelen.
Het spijt me voor iedereen maar ik heb gewoon nog niet zo heel veel zin om te vertrekken. Er zijn dingen die ik nog doen moét en daarna zijn er nog wat dingen die ik graag doen wíl. Beide hoop ik te kunnen voltooien om daarna ooit van ouderdom te sterven, hahaha.
Fijne zondag jullie. Met jullie hoop ik op een mooie dag. Met of zonder sneeuw maar in ieder geval met een heldere zon!
Liefs,
Hans
—– OOGWERK MEDIA —–

    Audio Visueel Vormgevers

    8935 LH Leeuwarden

    058 8432461 | 06 41082436
    Beweging in Communicatie
    Communicatie in Beweging
29 januari 2012, Medisch Centrum Leeuwarden, afdeling longziekten
Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s