Lachen, gieren, brullen, 1 april 2012

In Leeuwarden ontstond nogal wat commotie toen er ineens een zeemijn bleek te drijven vlak onder het oppervlak van de Westersingel in de binnenstad. Een zeemijn? In een stadsgracht? Zal nog van WO II zijn. Klinkt logisch, toch? Burgemeester Ferd Crone trok onmiddellijk alles uit de kast en razendsnel waren de wegen rondom de levensgevaarlijke zeemijn afgesloten voor ieder verkeer. Overwogen werd om tot ontruiming van omliggende percelen over te gaan. De politie was in grote getale, strijdbaar aanwezig. Mocht er een vijand in de buurt aanwezig zijn, dan stond de politie zijn mannetje wel. Het wachten was nu op de Explosieven Opsporingsdienst Defensie. Goed geregeld, Ferd. Groot was de teleurstelling, of misschien wel de opluchting, toen de uiteindelijke aanwezigheid van de EOD leidde tot de conclusie dat de zeemijn geen zeemijn was. Een halve bol gevuld met purschuim. Meer bleek het gevaarte niet te zijn en een 1 aprilgrap moest er wel aan ten grond slag liggen. Ergens in een dorp of in Leeuwarden zelf lachten twee knapen, of een stel meer, zich werkelijk rot. Zij vonden hun grap zeer geslaagd. Over die geslaagdheid werd echter verschillend gedacht. Ferd Crone had voor een klein kapitaal aan hulpdiensten opgetrommeld om op zondag 1 april Leeuwarden tegen “de vijand” te beschermen. Nog even los van het gezichtsverlies, wil Ferd nu in ieder geval dat kleine kapitaal terug zien. “Opsporen die lui”, is thans het devies. Opsporen, voor het gerecht brengen, straffen en net zo lang uitknijpen tot de laatste centjes keurig terugbetaald zijn. Ja Ferd, het kan verkeren, als burgemeester. In ieder geval wens ik u succes bij de opsporing. Met een beetje veel mazzel worden de knapen gevonden en met ietsje minder mazzel kunt u het op uw buik schrijven.

Grappen op 1 april zijn al zo oud als de weg naar Rome. Gisteren, ja toevallig op 1 april, plaatste ik een kort stukje over broccolikiemen op mijn weblog. Vrij snel daarna ontving ik een e-mail van iemand die helemaal krom lag van het lachen. Zo’n leuke 1 april grap had zij in tijden niet gelezen. Beelden van borccolikiemen etende longpatiënten doken voor haar ogen op. Later zou dan ongetwijfeld de waarheid onthuld worden. Hahaha.
Grap? Niks grap, dacht ik, dit is helemaal geen grap. Dit is bloedserieus. Toen ik haar op de hoogte bracht, volgde er een nieuw mailtje waarin zij vertelde zich dood te schamen en dat haar kinderen haar nu vierkant uitlachten. Hahaha, best wel een beetje amusant maar zij hoeft zich echt niet dood te schamen en die kinderen… ach… ik lach hartelijk met hen mee maar dan niet om de moeder uit te lachen maar omdat ik het best wel een amusante vergissing van haar vind. Al is het dan maar voor een enkeling, ik heb toch nog een 1 aprilgrap gemaakt. Lachen, gieren, brullen.

2 april 2012, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s