Nog geen definitief afscheid

Op mijn laatste blog wordt gereageerd alsof ik echt nu al afscheid neem. Dat is niet het geval. In de laatste regels zeg ik immers het afscheid nog even voor me uit te schuiven.

Er zijn nog een aantal zaken te regelen. Die moet ik minimaal eerst doen. Ook wil proberen nog één keer mezelf wat op te peppen met een verhoging van mijn onderhoudsdosering prednisolon. Dit om in staat te zijn mijn laatste dingen af te sluiten.

Dus lieve mensen, afscheid nemen is nog niet aan de orde. Ik laat op tijd weten wanneer het zover is. Tenzij ik plotseling vertrokken ben maar ook dan wordt dat hier vermeld middels een blog. Niemand hoeft in het ongewisse te blijven. We blijven elkaar dus nog even bestoken met woorden want het is nog niet zover. Mijn vorige blog was een aankondiging omdat ik voel dat het toch slechter aan het worden is. Ook als ik mezelf toch nog wat weet op te peppen, zal het slechts uitstel van executie zijn. Maar eerst is het nog niet zover. Nog geen definitief afscheid.

16 april 2012, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Nog geen definitief afscheid

 1. Dirkje zegt:

  Pfffff gelukkig, wij nog ff genieten van je schrijfsels en ik hoop jij nog van de verwachte zonnige dagen die echt gaan komen…. 😉

 2. Margo zegt:

  Ik wens je nog (minstens één) prachtige zomer toe! Heel veel sterkte jij en Anna.

 3. W.M.Kelderhuis zegt:

  Beste Hans. Een definitief afscheid zou het niet kunnen zijn. Jij bent/ was niet iemand om te vergeten, nee, dat gevoel heb je waarschijnlijk niet alleen bij mij sterk/ te sterk ontwikkeld. Ik wens jullie beiden alle nog mogelijke goede dingen toe en dat kan zowaar veel zijn om te benutten. Hartelijke groet Wim.

 4. meidje zegt:

  Dank je Hans voor dit bericht , ik als ego beginnertje in de copd durf nu wel te reageren ….Ik ben vanmorgen geschrokken van je omschrijving hoe het er voor staat met je …Op zo’n moment weet ik niet wat ik moet terug zeggen , wat kun je zeggen tegen jou en Anna …Ik denk aan jou en aan haar , zo moeilijk voor jullie , ik heb er zoveel respect voor hoe jullie het doen ….Heel veel sterkte samen , hopelijk komen er nog wat geniet momenten ..Weet dat jullie in mijn gedachten zijn …Liefs meidje

 5. Ladybaloe zegt:

  Gelukkig, want lezen doen we altijd. Dat de zomer maar vlug mag komen voor nog heel lang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s