Kadootjes en vriendschap

De dag is nog niet om. Visite moet nog komen. Veel visite zal er niet komen want we houden het lekker rustig. In het weekend komen ook nog wat mensen voor Anna langs. Van mij heeft Anna een nieuwe ezel gekregen. Niet zo’n beest wat de hele dag i-a loopt te blaten maar een ding waarop je een schildersdoek kunt zetten om te gaan beschilderen. Anna is de laatste tijd weer met kwasten en doeken in de weer. Grote doeken ook weer. Een tijdje was ze vanwege haar MS op kleinere doeken aan het prutsen maar nu zoekt ze toch de ruimte weer op. Daar ben ik heel blij mee. Ik hou namelijk wel van die grotere werken van haar.

Een ander kadootje wat ze van haar oudste zus kreeg, is ook voor haar atelier. Het is een stellingkastje op wieltjes. Het bestaat uit vijf lagen in het vierkant. De afmetingen zijn ruim een meter hoog en dan ruim 50 x 50 cm. De laagjes zijn van glas. Ze kan daar van alles opzetten en het geheel makkelijk heen en weer rijden. Ze had al zoiets maar ja, nooit genoeg ruimte om alle benodigdheden kwijt te kunnen dus dit is een welkome uitbreiding.

Vanmorgen kwam een vriendin onverwacht langs. Eigenlijk had ze moeten werken maar ze heeft vanmorgen vrij genomen en zodoende kon ze dus even bij ons aanwippen. Samen hebben we koffie gedronken en taart gegeten. En natuurlijk even fijn bijgeklets met Renske.

Over vrienden gesproken. Gisteren kreeg ik ineens een mailtje van een vriend met wie ik het contact al tien jaar kwijt was. Daarna belde hij me en hebben we kort bijgepraat. Blijkt hij ineens, na zo’n twintig jaar in Rotterdam gewoond te hebben, in de buurt te wonen met z’n vriendin. Hij is van Rotterdam naar de omgeving van Drachten verhuisd. Binnenkort maken we een afspraak en dan komt Cees hierheen met zijn vriendin Christina. Daar verheug ik me echt op. Al die tijd heb ik regelmatig aan hem gedacht en geprobeerd hem te vinden. Zonder succes. Hij deed hetzelfde en is zelfs nog in Burgum geweest in de straat waar wij woonden. In het huis waar wij woonden, zit nu een nieuw stel. Het derde nadat wij vertrokken zijn. Zij kenden ons niet en de buren waren niet thuis. Anderen in de straat die hij zag, konden hem ook niet verder helpen. Tot hij op het slimme idee kwam Google in te zetten en toen… bingo. Beiden zijn we heel blij dat we elkaar weer gevonden hebben. Echte vriendschap blijft altijd bestaan.

Anna is jarig en krijgt kadootjes. Ook ik heb een kadootje gekregen. Het herstelde contact met Cees is een groot kado voor mij. Kadootjes en vriendschap.

18 april 2012, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Kadootjes en vriendschap

 1. Gerda zegt:

  Anna Bella van harte gefeliciteerd en Hans natuurlijk ook!, het ziet er naar uit dat de dag tot nu toe niet meer stuk kan, verrassingen genoeg zo te lezen, het is jullie zoooo gegund!!

  Laifs oet Grunn.

 2. marjo zegt:

  Wat ontzettend leuk een terug gevonden vriend!
  Van harte gefeliciteerd Anna, nog vele gezonde creatieve jaren
  Nog een fijne verjaardag toegewenst\
  Groetjes Marjo

 3. johnny zegt:

  he Hans, gefeliciteerd met Anna haar verjaardag,hoop dat jullie een fijne dag hebben samen,leuk voor joe dat je een oude vriend teruggevonden hebt.google is wel top wat dat aangaat,heb ik zelf ook gebruikt,ben je het echt? was het aan de andere kant van de lijn,lachen.groeten johnny

 4. Ladybaloe zegt:

  Sommige kadootjes zijn niet in te pakken al zijn ze zo waardevol. Mooi is dat, en Anna gefeliciteerd dat er mooie doeken mogen komen met al het nieuwe materiaal.

 5. meidje zegt:

  Gefeliciteerd met Anna haar verjaardag , en met het terug vinden van een oude vriend …Verder een fijne voortzetting gewenst , geniet er van …Liefs meidje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s