Druk

Zo zie of hoor je jaren niets van ze. En dan ineens vallen de oude contacten bij bosjes uit de lucht. De één na de ander. Via mijn weblog, via Twitter, de mobiele telefoon of via de e-mail. Ze komen aan alle kanten door. Toevallig afgelopen week weer eentje. Eentje waar ik wel heel blij mee ben hoor. Die heb ik ook werkelijk al jaren niet meer gezien of gesproken. Gek eigenlijk. Op zo’n manier kom je er achter dat je iemand echt gemist hebt zonder dat je dat ooit besefte. Ik heb, denk ik, niet eens aan haar gedacht al die jaren maar nu we weer contact hebben, realiseer ik me dat ik haar ontzettend gemist heb.

We hebben het nu dan ook erg druk. Druk met e-mailen. Ik heb zoveel te vertellen. Zoveel is er gebeurd en er heeft zich heel wat afgespeeld in mijn leven. Heel veel goeds maar ook minder prettige dingen. De laatste 20 jaar heeft zich veel goeds afgespeeld tot aan 2009 want toen begon de ellende met mijn longen door COPD pas echt. Al het goede zit daarvoor. Alles wil ik haar vertellen. Over mijn huidige leven met Anna en veel meer. Van haar wil ik natuurlijk ook alles weten. Over haar man, haar kinderen en haar leven in de randstad. Wij gaan terug tot in Delfzijl. Nou, dat is echt een hele poos terug. Hier in het appartementencomplex woont nog iemand uit Delfzijl. Kor, heet hij maar Kor heb ik nooit gekend toen ik in Delfzijl woonde. Met Kor kan ik lekker Gronings praten. Laatst hebben we samen het Groninger volkslied gezongen. Hi la risch .  Echt lachen, gieren, brullen.

Had ik al gezegd dat ik blij ben met dit nieuwe contact uit het grijze verleden? En dat zij net zo blij is? Dat we het druk hebben? Elkaar van alles vertellen willen? Mailen, mailen, mailen? Ja? Mooi, dan ga ik weer hoor. Ik heb het druk.

24 april 2012, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Druk

  1. Dirkje zegt:

    Fijn om je zo enthousiast te weten. Leuke stukkies om te lezen ook,
    lieve groeten,
    Dirkje

  2. Wat leuk……voor jullie beiden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s