Wipperdewipkip

Zo goed als ik gisteren ineens in de avond werd, zo slecht was mijn hele dag vandaag. Half negen is het nu en ik voel me gesloopt. De hele dag heb ik het al moeilijk met ademhalen en ik heb een aantal vervelende aanvallen van complete benauwdheid gehad. Fijn is dat niet en uitgewoond als ik nu ben, kruip ik zo in m’n bedje. Hopelijk kan ik vannacht wat doorslapen want de afgelopen nacht was het ook niet veel bijzonders. Dus niemand is welkom mij te storen. Geen SMS’jes, niet bellen, geen berichten via WhatsApp en slechts één Zeeuws Meisje mag mij berichten sturen via Touch.

Het is toch wel te hopen dat ik wat opknap want dinsdag zou ik met Anna de stad in. We hebben afgesproken met een paar Twittercontacten van mij. Twee daarvan komen van verder weg en het zou toch sneu zijn als ik niet kwam opdagen. Ze komen juist speciaal voor mij en ook voor Anna, natuurlijk. Het duurt nog even voor het dinsdag is en mijn klachten zijn zo wisselend als het weer dus wat dat betreft is er nog alle kans dat het op tijd goed komt. Het is maar net welke stand er dinsdag wordt aangegeven door de wipkip want ondanks dat ik graag een beetje stabiliteit wil in mijn klachten, blijft het maar op-en-neer gaan als een wipperdewipkip.

29 april 2012, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wipperdewipkip

  1. Margo zegt:

    Het is inderdaad zo wisselvallig als het weer! Zou het veranderende weer er iets mee te maken hebben? Ik hoop voor je dat je dinsdag je maatjes kunt zien.

  2. Sam zegt:

    Rustig aan he Hans 😉

    Sterkte voor jou en Anna. Hopelijk kan de meeting doorgaan.

    xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s