Welterusten ingeslapen samenleving

Verspreidt zich uit als een olievlek

Steeds vaker hoor ik van bekenden over COPD. Ouders, partners, vrienden, bekenden en dierbaren. Steeds vaker hoor ik van bekenden dat er iemand in hun omgeving aan COPD lijdt. Soms in zeer ernstige mate en soms in een beginstadium waar nog prima mee te leven is. Ook kom ik steeds vaker mensen tegen die zelf aan COPD lijden. Ik wist al dat COPD zich in een hoog tempo aan het verspreiden is als de bekende olievlek. Zou ik niet beter weten, dan zou ik haast gaan denken dat het besmettelijk is. Nee, niet COPD is besmettelijk maar wel de veroorzakers van deze dodelijke ziekte zijn besmettelijk te noemen. Vuile lucht neemt toe. Zo lang de overheid de hand boven het hoofd houdt van bedrijven die alle milieuregels aan de spreekwoordelijke laars lappen, zal hieraan ook geen halt worden toegeroepen. Immers, diezelfde overheid heeft het monopolie op de gevleugelde uitspraak, “Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.”

Vervuilde lucht

Het wordt steeds duidelijker wat die uitspraak van onze overheid veroorzaakt; een toenemend aantal mensen met ernstige longklachten. En dat is ook niet zo raar, natuurlijk. Gezien het feit van toenemende vervuiling van de lucht die wij allen inademen, kan uitbreiding van de groep mensen met longklachten ook niet uitblijven. COPD is een dodelijke ziekte en misschien is dat nou juist de reden voor de overheid de kop blijvend in het zand te steken terwijl ze in koor roepen dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is. Immers, vroeg stervende mensen maken geen gebruik van hun recht op AOW. De door hun opgebouwde pensioenrechten zullen door hen niet verzilverd worden. Zij drukken niet langer op de budgetten die beschikbaar zijn voor zorg. Voor de overheid allemaal voordelen. Alles voor de economie.

Bananenrepubliek

Nou moet het niet gekker worden, zult u wel zeggen. Blogschrijver, blijf bij uw blog en schrijf geen onzin. Schrijf ik wel onzin? Als onze Minister van Volksgezondheid een rapport onder ogen krijgt waaruit duidelijk wordt dat roken enorm schadelijk is en vroegtijdig tot de dood leidt, doet zij de uitspraak geen enkele aanwijzing te hebben voor het vroegtijdig sterven van rokers. Dit kan geen toeval zijn. Belangenverstrengeling en ondubbelzinnige kostenberekening moeten hieraan ten grondslag liggen. Dat Nederland hard op weg is een corrupte bananenrepubliek te worden, roep ik al langer. Dit wordt mij niet in dank afgenomen. Men wil klaarblijkelijk zo lang mogelijk in het Nederlandse sprookje blijven geloven. Ik zal dat sprookje niet verder verstoren. Wat ik verder allemaal nog kan aanvoeren om roet in de sprookjespap te gooien, zal ik onder de pet houden. Althans, voorlopig.

Wakende overheid

Slaap zacht, lieve mensen. “Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.” Droom maar lekker verder. Leef rustig door met de ogen dicht en het verstand op nul. “De overheid waakt over u.” Laat u misleiden en ronduit voor de gek houden. Dat voelt waarschijnlijk beter dan de keiharde realiteit onder ogen te moeten zien. Welterusten, ingeslapen samenleving.

7 november 2011, Leeuwarden, Aldlân Oost, thuis

Advertenties

Over oogwerkdotnl

Levenslustige man, geboren in het jaar 1957 te Vlaardingen. Opgegroeid in Delfzijl en thans levend in de hoofdstad van Friesland. Zowel passief als actief muziekliefhebber. Kan drummen en een beetje gitaar spelen. Andere grote passie is zeilen. Bij voorkeur in een open boot maar vind het ook heerlijk om met een kajuitjacht op zee te zeilen of met een platbodem op het Wad. Gehuwd met Anna Wolthuizen die eind 1995 met een ernstige vorm van MS geconfronteerd werd. Zelf sinds enige jaren ernstige longproblemen. COPD Gold 4. Dit is de laatste fase van deze chronische ziekte. Waar Anna eerst de patiënt was en ik de gezonde partner, lijken de rollen nu wel omgekeerd. Vaak is Anna de betere van ons tweeën. Waar het zal eindigen en wanneer, is door geen mens met enige zekerheid te zeggen. Ook de longartsen kunnen geen enkele prognose schetsen. Dat ik niet heel lang meer te leven heb, denken ze wel te kunnen zeggen maar hoe lang "niet lang meer" dan is, weten ze ook niet. Natte vinger werk dus. En daar moeten we het dan maar mee doen.
Dit bericht werd geplaatst in Laatste gevecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Welterusten ingeslapen samenleving

 1. pat zegt:

  Hans,
  goed te horen dat het naar omstandigheden “gaat”….;dat “de overheid” het geen reet kan schelen
  hoe het met de effecten van de kwaliteit v/d lucht in Nederland gaat en hoe dit het leven van miljoenen bepaalt is geen nieuws;wel is het een feit dat er vorig jaar 60000!! mensen uit het overbevolkte en vergiftigde westen van Nederland naar het noorden van ons land vertrokken zijn.
  Dat doen ze niet om de hogere lonen,de lagere prijzen…maar wel omdat een gezinslid,kind/ouder
  astmatische aandoeningen hebben;( bron:Leeuwarder Courant,afmeting 5×8 cm.!!);
  dezelfde overheid heeft wel meer problemen aan haar,ja wat eigenlijk,zoals iemand in te wrijven(vlak voor een operatie lijkt me wel wat…) wat het wel niet kost om de persoon te opereren;ben best voor een transapante voorlichting,maar zet dan ook borden in de tuin van de villa’s in Wassenaar hoeveel hypotheekrenteaftrek er uit de staatskist gejat wordt van types die het niet nodig hebben;even gegald en wens je succes met je column en eh….nog een laatste verzoek:kun je die rotkop van Donner(3e generatie regentenkliek) niet meer afbeelden,want dit is zelfs voor die banaan een blamage.
  pat

 2. johnny de looff zegt:

  Maar we blijven wel in het busje zitten op de moerdijk ,je geloofd het niet ,nou inderdaad geloof ik het niet.(brand bij vopak)
  We moeten ook maar eens de bankrekening enz nakijken van een wethouder die de verbrandingsoven in Harlingen erdoor gedrukt heeft,terwijl daar niemand op zit te wachten,De lijst gaat maar door en door en door,Dat monster staat ook maar van alles in de lucht te poluten,Nee mensen ga maar gerust slapen er is niets aan de hand.Hebben we al eens eerder gehoord toch.met groeten van: Johnny

 3. paul zegt:

  Volgens mij zitten we al midden in het bananen-republiek-stadia.
  Hier in het Gooi zie ik villa,s verschijnen , die niets meer met ” ik-verdien-goed ” te maken hebben.
  Het heeft meer te maken hoe je de maatschappij maandelijks een flinke poot uit kan draaien.

  Ik kom nog weleens in de Dordogne , daar lichten de bomen in de winter op door de vele korstmossen die erop groeien.
  Een teken dat de lucht daar heel schoon is.
  Nederland word steeds groener van alle algen die het in vervuilde lucht zeer goed doen.

  ..

 4. Dirkje zegt:

  Ja, in een land waar aan de ene kant klokkenluiders in psychiatrische inrichtingen terechtkomen en/of alles kwijtraken en na jaren procederen een lullige schadevergoeding krijgen en waar, aan de andere kant psychiatrische patiënten naakt aan bed worden gebonden uit personeelsgebrek. Waar ouderen in zorgcentra’s om 18.00 uur in de pyjama worden gezet onder de medicijnen zodat ze niet zo lastig zijn en geen aandacht meer behoeven, verbaas je je nergens toch meer over. Hier hoor je niet veel over buiten de soms incidentele gedeelde verontwaardiging in de Kamer, waarna men verder gaat tot de orde van de dag:. Mijn moeder zei altijd over Kamerleden:” het is niet het Doel waarna zij streven maar de Stoel waarna zij streven”.

 5. Gerda zegt:

  Als aanvulling op je verhaal, en de commentaren, het schone noorden blijft niet schoon als Den Haag zoals altijd z’n zin doordrukt.

  Groet van Gerda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s